Gazebo 2071

Moscow Region, Russia

In Moscow’s freaky summer you cannot often have open air picnics. That’s why a family who had no veranda in the house decided to build a spacious gazebo with a summer kitchen that allows to have a rest not depending on the weather.

The gazebo is divided in two parts, located in different levels, emphasizing the change of relief on the site. In the upper part, located closer to the house, there is a “food zone”: a large kitchen with a spacious counter equipped with a sink and a barbecue, and a dining area with a light table for 12 persons. In the lower part there is a sitting area with mobile upholstered furniture (armchairs-bags and puffs).

Despite the apparent ease, the design is strong, designed for long-term usage. The foundation is pile, with a cast iron-concrete slab, and a metal frame with a precast roof. The most difficult part of the project was decorative metal – all complex junctions with glass and additional illumination along the perimeter were developed originally for the project. The walls of the gazebo are made of glass, and covered with matting film. Complex geometric elements are made of specially painted metal sheet.

DESIGN AND CONSTRUCTION: 2017
FLOOR AREA: 60 М2